Följ med på kärnteknikresa till Skåne!

torsdag 21 november

SKS ordnar en kärnteknikresa till Skåne den 21-22 nov där vi kommer att blanda och ge på temat nerlagd kärnkraft och framtida kärnteknikforskning.

Torsdagen den 21 november,
ca kl 18 i Malmö (exakt tid och plats meddelas senare)
Anekdotiskt kåseri med Emil Bachofner:
Om säkerhetsarbetet kring Marvikens kraftstation
Emil Bachofner arbetade på Studsvik 1961-68 och ansvarade för säkerhetsredovisningen för Marviken. Sedermera arbetade han på OKG och ansvarade för licensieringen av O1-3 på olika nivåer, bl.a som chef för reaktorsäkerhetsavdelningen, och satt senare även i OKG:s ledning. Lärdomar från Marviken återfinns i dagens reaktorer, t.ex i utformningen av filteranläggningarna.
Föredraget följs av middag. SKS bjuder alla medlemmar på mat och dryck!

Fredagen den 22 november
kl 09.00 - 11.00
Besök hos ESS i Lund (European Spallation Source)
En gigantisk neutronkanon som ska byggas utanför Lund. Vi får bl.a information om acceleratorn som de ska bygga, spallationsprocessen och hur licensieringen ska gå till.

kl 13.00 - 15.30
Besök på Barsebäck med rundvandring i anläggningen.
Missa inte det unika tillfället att vandra runt i ett kärnkraftverk som är taget ur drift och som därmed erbjuder möjligheten att besöka delar av kärnkraftverket som man normalt inte kan besöka. VI får se reaktorhallen, turbinerna och kondensorns insida!

Tid & plats

Se ovan.

Kontakt

Anmälan:
Anmälan skall innehålla namn och personnummer och görs till Johan Kilander (johan.kilander@eskonsult.se). Sista anmälningsdag är den 7 november. Självklart kan man anmäla sig till något enstaka av ovanstående evenemang om man så önskar.

Barsebäck kan ta max 30 deltagare, så först till kvarn gäller!

Kostnad:
Deltagarna står själva för resa och logi. Vi kommer att försöka samordna transporterna efter att anmälningarna kommit in. Rekommenderat boende kommer att meddelas senare.