Kärnteknikresa till Halden

torsdag 2 mars

SKS anordnar en kärnteknikresa till Halden den 2-3 mars.

Torsdag den 2 mars, kl 16 i Halden kommer Cheuk Lau att hålla ett föredrag om Situationen för den svenska kärnkraften: effektskattens avskaffande och energikommissionens slutbetänkande. Alla är välkomna till föredraget!


Efter föredraget kommer SKS att bjuda alla medlemmar på mat och dryck!


Fredagen den 3 mars, kl 9.30 – ca 16.00 kommer vi att besöka två anläggningar i Halden:
Haldenreaktorn och de andra MTOs forskningscenter (HAMMLAB, Future Lab och Virtual Reality Center).

 

Haldenreaktorn
Reaktorn kommer vara avstängd under dagen och vi får möjlighet att besöka reaktorhallen. Haldenreaktorn används idag för att bedriva forskning och utveckling av reaktorbränslen.

HAMMLAB

FutureLab och Virtual Reality Center är 3 forskningscenter för
människa-maskin interaktion (MTO) och människans prestation i komplexa system. HAMMLAB har PWR-, BWR- och VVER- simulatorer för kontrollrum för att utföra experiment för att bland annat minimera mänskliga fel. Virtual Reality Center fokusera på experiment utanför kontrolrummen.

 

Anmälan till föredraget och besöken görs senast tisdagen den 28 februari på https://simplesignup.se/event/90879

 

Information i pdf-format återfinns här.

Tid & plats

Tid: 2-3 mars.

Plats: Halden. Vi kan rekommendera följande hotell (Thon Hotel Halden, Fredriksten Hotell, Park Hotel Halden), men logi och transport sker till självkostnad. SKS koordinerar samåkande. Mer information kommer att delges till de anmälda deltagarna.

Kontakt

Anmälan till föredraget och besöken görs senast tisdagen den 28 februari på https://simplesignup.se/event/90879 och övriga frågor till info@karnteknik.se. Begränsat med platser, först till kvarn gäller!