Studieresa till Chalmers och Halden

torsdag 16 januari

SKS ordnar en kärnteknikresa till Göteborg och Halden den 16-17 jan 2014.

Chalmers kärnkemilaboratorium, Göteborg

Kärnkemis laboratorium är en unik universitetsresurs i Europa. Ett exempel på det är att laboratoriet räknas som en viktig infrastrukturresurs i EU projektet Talisman tillsammans med t.ex. CEA i Frankrike, ITU och KIT i Tyskland. Under seminariet presenterar Chalmers lite av vad de gör inom olika projekt. Sedan tittar vi på aktiniderna i verkligheten! 

Besöket följs av gemensam middag i Göteborg.
SKS bjuder alla medlemmar på mat och dryck!

Haldenreaktorn, Halden, Norge

Vi kommer att transportera oss från Göteborg till Halden (ca 2 h) för att besöka Institutt for Energiteknikk (IFE) i Halden. Besöket delas upp i två delar. Under första delen kommer vi att besöka Haldenreaktorn. Reaktorn planeras att vara avstängd under dagen och vi får möjlighet att besöka reaktorhallen. Haldenreaktorn används idag för att bedriva forskning och utveckling av reaktorbränslen. Läs mer om Haldenreaktorn.

Besökets andra del handlar om HAMMLAB. HAMMLAB är ett forskningscenter för människa-maskin interaktion och människans prestation i komplexa system. De har PWR-, BWR- och VVER-simulatorer för att utföra experiment för att bland annat minimera mänskliga fel. Läs mer om HAMMLAB.

Transporten mellan Göteborg och Halden den 17 jan kommer att samordnas, liksom övriga transporter beroende på deltagarnas resvägar. Transportens avgångstid från Göteborg är ca kl 07.15 från centralstationen och vi kommer att vara tillbaka i Göteborg efter besöket ca kl18.30. 

Tid & plats

16 januari 2014 kl. 16.30 - 19.00
Chalmers kärnkemilaboratorium, Göteborg. Hitta hit.

17 januari 2014, kl 10.15 – 15.45
Haldenreaktorn, Halden, Norge. Hitta hit.
 

Kontakt

Anmälan:
Anmälan skall innehålla namn och färdplan och görs till info@karnteknik.se. Sista anmälningsdag är den 10 januari. Självklart kan man anmäla sig till ett av ovanstående evenemang om man så önskar. 

Notera att det endast finns ett begränsat antal platser tillgängliga, så vänta inte för länge med anmälan!

Kostnad:
Besöket på Chalmers-
Besöket är kostnadsfritt och SKS bjuder alla medlemmar på middag.

Besöket i Halden-
Besöket är kostnadsfritt.
Beroende på deltagandet tar vi eventuellt upp en mindre deltagaravgift för att täcka eventuella samordnade transportkostnader för resan mellan Göteborg och Halden.