SKS Webbinarium: Kärnkraften 2050 – utmaningar och möjligheter

Välkommen till en SKS föreläsning: Kärnkraften 2050 – utmaningar och möjligheter

--

Vi måste tyvärr meddela att webbinariet idag är inställt pga sjukdom.

Vi är väldigt ledsna att behöva ställa in i sista stund. Vi har sett ett stort intresse för dagens ämne (235 föranmälda). Vi hoppas kunna få återkomma med förslag på nytt datum med vår talare John Lindberg. Vårt nästa webinar är planerat att äga rum 26 februari då SKS bjuder in till ett teknikseminarium. Där kommer vi att få veta mer om den senaste bränsleutvecklingen med talare från Westinghouse och General Electric. Ni är varmt välkomna. 

Med vänliga hälsningar,

SKS Styrelse

--

Kärnkraften står inför ett antal vägskäl inom en snar framtid, både i Sverige och i omvärlden. Debatterna om kärnkraftens roll i de framtida energisystemen rasar vidare och ingenting tyder på att de kommer minska i styrka med tanke på COP26 i Glasgow senare i år. Samtidigt så har coronapandemin tvingat världens regeringar att omprioritera och hitta sätt att stimulera världsekonomin för att undvika en djup lågkonjunktur. Vilken roll kommer kärnkraften kunna spela? I detta föredrag kommer John Lindberg att urskönja de utmaningar – men också möjligheter – som kärnkraftsindustrin står inför mellan idag och 2050, må det handla om ett så kallat ”level playing field”, hållbar finans, eller kärnkraftens image.

Var: Webbinarium, Microsoft Teams. Länk skickas ut till anmälda deltagare via mejl i samband med anmälan.

När: Fredag den 29 januari 2021, kl. 12:30-13:30

Anmälning: Via Simplesignup under denna länk.

Agenda

12.30 Välkommen Marcus Eriksson, Sveriges Kärntekniska Sällskap (SKS)
12.40 Kärnkraften 2050 – utmaningar och möjligheter, John Lindberg, World Nuclear Assiociation (WNA)
13.20 Frågestund
13.30 Avslutning

Välkommen till ett tankeväckande och inspirerande webbinarium. Föredraget hålls på svenska. Webbinarium är gratis och öppet för alla!

Om föredragshållaren

John Lindberg arbetar som Public Affairs Manager vid World Nuclear Association, den globala kärnkraftsindustrins branschorganisation, med ansvar för strategiska frågor. Han är före detta politisk rådgivare inom en rad parlament (Skottland, Storbritannien, EU) samt det brittiska näringslivsdepartementet där han var del av förhandlingarna kring Wylfa Newydd. Vid sidan av sitt arbete hos WNA doktorerar John inom kärnkraftskommunikation vid Kings College London & Imperial College. 

Hälsningar

Sveriges Kärntekniska Sällskap (SKS)

Sista uppdateringen: Monday 11 January 2021