Välkomna till SKS webbinar "Kärnkraften 2050 - Utmaningar och möjligheter"

Välkommen till en föreläsning arrangerad av Sveriges Kärntekniska Sällskap (SKS) ”Kärnkraften 2050 – utmaningar och möjligheter”! Det ges nu en ny möjlighet att ta del av detta föredrag med vår talare John Lindberg från World Nuclear Association. Kärnkraften står inför ett antal vägskäl inom en snar framtid, både i Sverige och i omvärlden. Debatterna om kärnkraftens roll i de framtida energisystemen rasar vidare och ingenting tyder på att de kommer minska i styrka med tanke på COP26 i Glasgow senare i år. Samtidigt så har coronapandemin tvingat världens regeringar att omprioritera och hitta sätt att stimulera världsekonomin för att undvika en djup lågkonjunktur. Vilken roll kommer kärnkraften kunna spela? I detta föredrag kommer John Lindberg från World Nuclear Assiociation (WNA) att urskönja de utmaningar – men också möjligheter – som kärnkraftsindustrin står inför mellan idag och 2050, må det handla om ett så kallat ”level playing field”, hållbar finans, eller kärnkraftens image.

Var: Webbinarium, Microsoft Teams. Länk skickas ut till anmälda deltagare via mejl i samband med anmälan.

När: Fredag den 26 mars 2021, kl. 12:30-13:30

Anmälning: Via Simplesignup under denna länk.

Agenda

12.30 Välkommen Marcus Eriksson, Sveriges Kärntekniska Sällskap (SKS)
12.40 Kärnkraften 2050 – utmaningar och möjligheter, John Lindberg, World Nuclear Assiociation (WNA)
13.20 Frågestund
13.30 Avslutning

Välkommen till ett tankeväckande och inspirerande webbinarium. Föredraget hålls på svenska. Webbinarium är gratis och öppet för alla!

Om föredragshållaren

John Lindberg arbetar som Public Affairs Manager vid World Nuclear Association, den globala kärnkraftsindustrins branschorganisation, med ansvar för strategiska frågor. Han är före detta politisk rådgivare inom en rad parlament (Skottland, Storbritannien, EU) samt det brittiska näringslivsdepartementet där han var del av förhandlingarna kring Wylfa Newydd. Vid sidan av sitt arbete hos WNA doktorerar John inom kärnkraftskommunikation vid Kings College London & Imperial College. 

Hälsningar

Sveriges Kärntekniska Sällskap (SKS)

Sista uppdateringen: fredag 19 februari 2021